Božićni sokolarski lov u Laslovu

U organizaciji Lovačkog društva „Fazan“ iz Laslova 23. prosinca 2017. godine biti će organiziran Božićni sokolarski lov međunarodnog karaktera. Obzirom da manifestacija ovakvog tipa nije nikada organizirana na području Slavonije niti ovakve veličine i posjećenosti na području Hrvatske  čast mi je pozvati Vas i zamoliti za malo medijske pažnje i promocije ovakvog načina lova. Želja nam je pokazati da postoje i drugi načini lova od uobičajenih, a koje su sukladne svim normama bioetike, dobrobiti životinja, lovačke kulture i etike, a koja je na ovim prostorima bila izuzetno razvijena u vrijeme vlastele i aristokracije. Napominjem da je sokolarstvo u Hrvatskoj pod zaštitom UNESCO-a kao trajno zaštićena nematerijalna kulturna baština i da pokušavamo sokolarstvo Hrvatske vratiti u sokolarstvo srednje Europe gdje je bilo uvijek kroz povijest.

Na samoj manifestaciji najavljen je dolazak dvadesetak sokolara i sokolarskih ptica (suri orao, jastreb kokošar, Harisov jastreb, sivi i stepski sokol) iz Hrvatske i okolnih zemalja. Lovit će se fazani, zečevi, divlje patke (sokolovi i jastrebovi), lisice, čagljevi i srneća divljač (orlovi) bez upotrebe oružja (samo sa sokolarskim pticama).

Za sve sudionike lova i prisutne predstavnike medija bit će organiziran lovački doručak i ručak. Okupljanje je na lovačkom domu u Laslovu u subotu 23. prosinca u 8,00. Nakon toga će sudionici otići u sami lov, a dolazak iz lova i svečani ručak je predviđen za 14 sati. Za predstavnike medija će biti organiziran prijevoz na terenu lovačkim fijakerom i konjima ili terenskim automobilom.

Molim Vas da se pozivu odazovete, a svoj dolazak najavite organizatoru skupa na niže navedeni broj mobitela:

 

doc.dr.sc. Ivica Bošković

Mob: 098 787 974