Dosadašnjem predsjedniku Damiru Periću povjeren naredni četverogodišnji mandat

U prostorijama Lovačkog saveza Zadarske županije,održana je izborna skupština krovne lovačke županijske institucije. Pozivu predsjednika Damira Perića i njegovih suradnika, od 53 skupštinara iz 19- lovačkih društava, koliko ih inače djeluje na prostoru županije, odazvalo se njih 41. U radu skupštine u svojstvu gostiju sudjelovali su dopredsjednik HLS-a te ujedno predsjednik Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije Mladen Balić i tajnik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor.

Na samom početku okupljeni su minutom šutnje odali počast svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu i umrlim lovcima Zadarske županije u proteklih 365 dana. Uslijedilo je potom utvrđivanje dnevnog reda i njegovo jednoglasno prihvaćanje.Predsjednik Perić podnio je skupštinarima poduže iscrpno izvješće o radu Izvršnog odbora i njega samog u protekle četiri godini, s posebnim osvrtom na proteklu godinu. U konstruktivnoj raspravi koja je uslijedila rečeno je dosta toga. Ipak najviše se vremena potrošilo u raspravi o donošenju dvaju novih zakona. Sa svojim istupima prednjačili su pored ostalih Milan Patača, Đuro Ivanović, Damir Pešić, Ante Mitrović, Kažimir Kolanović, Davor Vranić i Zoran Čirjak. Na pitanja uz predsjednika Perića iscrpna pojašnjenja i odgovore, pružili su predstavnici HLS-a dopredsjednik Balić i tajnik Budor. Navedeno izvješće na kraju je prihvaćeno jednoglasno. U nastavku se je prišlo izboru novih tijela saveza. Po poslovniku prvo je biran predsjednik.U ime Izvršnog odbora predsjednik ninske Lovačke udruge Jarebica 1923 Kažimir Kažo Kolanović, na tu je funkciju predložio dosadašnjeg predsjednika Damira Perića. Budući da nije bilo ostalih kandidata, Perić je dobio zeleno svijetlo od strane svih okupljenih skupštinara, čime mu je potvrđen naredni četverogodišnji mandat.Nadalje, odlukom skupštine u novi Izvršni odbor birani  su Damir Perić, Neven Jurjević, Ervin Mrkić Pestić, Ante Mitrović, Kažimir Kolanović, Ljubo Paladina, Marko Nekić, Zvonimir Perica, Marko Kožul, Davor Vranić, Ivica Ugarković, Saša Hunjed, Ante Orlović, Igor Kapović, Tomislav Dražević, Željko Bušić, Nediljko Medić, LucianoĆustić, Dragan Maver i Ivica Cukar. U Nadzorni odbor imenovani su Ferdinand Milin, Dario Dundović, Damir Pešić, Zoran Čirjak, Vitomir Čakarun. Članovi Stegovnog suda postali su Milan Patača, Vlado Aviani, Ante Perinić, Slavko Žunić i Šime Morić, dok su u Arbitražni sud birani Dario Buljat, Zoran Nekić, Tomislav Rogić, Joško Vučetić i Željko Brkić. Za delegate u skupštini Hrvatskog lovačkog savezaizabrani su predsjednik Damir Perić te Mile Čirjak i LucianoĆustić. Predsjednik Perić je zahvalio skupštinarima na ponovno ukazanom mu povjerenju te je u kratkom slavljeničkom obraćanju uz ostalo istaknuo.

-U narednom mandatu uz ostalo morati ćemo pojačati suradnju s policijom, HLS-om, Zadarskom županijom, gradom Zadrom, kao i svim ostalim jedinicama lokalne samouprave na našem području.Konačno ćemo više pozornosti posvetiti brizi o matičnom fondu divljači u lovištima te ćemo loviti po zadanom bonitetu i zadanim parametrima.Ipak, nameće nam se uz sve najveća briga čišćenja i uklanjanja nekontroliranih odlagališta i deponija po našim lovištima, kojih je iz dana u dan sve veći broj.Taj posao smo već dogovorili sa svim našim lovačkim udrugama kao i institucijama Županije i grada Zadra te ostalih gradova i općina.Nemojmo smetnuti s uma da je naša trajna zadaća bila i ostala, našim budućim naraštajima ostaviti u zalog ne samo bogat fond divljač u lovištima već čist, zdrav i zelen okoliš, istaknuo je Perić, poručivši svim lovcima da se moraju uhvatiti za zajednički štap i da će ubuduće, kao i do sada vrata Lovačkog saveza Zadarske županije svakom lovcu biti otvorena 24 sata na dan.Na kraju sa skupštine svim lovcima Zadarske županije i šire, te njihovim obiteljima, odaslane su srdačne čestitke za nadolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs.