“KONJIČKA LOVAČKA SVEČANOST – SVETI HUBERT” U ERGELI ĐAKOVO

U Državnoj ergeli Đakovo 28. listopada 2017. godine u prostoru zatvorene jahaonice održava se jedinstven glazbeno-scenski spektakl kakav još niste imali priliku vidjeti u Hrvatskoj. Ergela Đakovo i “Lipicanska barokna raskoš” pripremili su izuzetno atraktivan I raskošan program za posjetitelje. Zakoračite zajedno sa nama u 19. stoljeće i uživajte u priči o lovačkoj svečanosti kakve su se u davna vremena održavale u hrvatskim dvorcima.

Vodimo Vas na uzbudljivo putovanje kroz priču o ljubavi prema prirodi i brizi za očuvanje divljači, priču o poštovanju prema lovini i strogom protokolu. Kroz ovu svečanu predstavu oživjeti će prošlost i sjaj dvoraca, dvorskih ponosnih paradnih lipicanskih konja kakvima se dičilo visoko plemstvo, prikazujući ih upravo u lovu.

 

Scene povratka iz lova, lovci odjeveni u svečane odore u pratnji lovačkih pasa, lovci sa sokolima i sjajne kočije dvoprega i četveroprega sa dvorskom svitom samo su dio jedne prekrasne priče u ovoj predstavi.

Posebna atrakcija biti će zasigurno nastup lovaca rogista, kao i nastup dame, dresurne

jahačice u jahaćim damskim lovačkim haljinama, u povijesnim damskim sedlima na razigranim lipicancima. Sve u vrtlogu glazbe posvećene lovu!

Vjerujemo da će ova svečana manifestacija poput Božićnog bala lipicanaca predstaviti

gledateljima lovstvo na jedan drugačiji način , kako bi postali pravi ljubitelji lovačkih

svečanosti u stilu Svetog Huberta!

 

Pozivamo Vas da budete i Vi dio prekrasne priče posvećene Sv. Hubertu!

 

REZERVACIJE: 031 / 822 - 535, e-mail: svetihubert2017@gmail.com

 

ULAZNICA ZA PREDSTAVU UKLJUČUJE I SVEČANU LOVAČKU VEČERU UZ RAZGLED DRŽAVNE ERGELE ĐAKOVO / cijena 150,00 kn

 

 

Napomena:  S obzirom na raspoloživost sjedećih mjesta na tribinama, broj ulaznica u prodaji je ograničen.