Lovačko društvo iz Mađarske u posjeti Lovačkom muzeju HLS-a

U subotu 19.10.2019. osim priličnog broja individualnih posjetitelja, djelatnici Lovačkog muzeja imali su priliku ugostiti Lovačko društvo iz Pečuha koje su osnovali naši sunarodnjaci u Mađarskoj. Toplom dobrodošlicom obratio im se tajnik Saveza Ivica Budor i uz kratko predstavljanje HLS-a poželio im ugodan boravak. Osim ugodnih riječi mogli su se okrijepiti pićem, a nakon kratkog predaha i upoznavanja krenulo se u obilazak i razgledavanje muzeja.

Gosti su bili više nego oduševljeni onim što su vidjeli i čuli, a domaćinima je bilo posebno zadovoljstvo što su mogli predstaviti tako bogatu baštinu naših lovaca.

Osim trofeja i oružja dojmila ih se i organizacija diorama jer su vrste razmještene po staništima te otvoreni postav u prirodnom ambijentu, kao i njegovan izgled eksponata.

Neki su na ovaj put poveli i svoje obitelji pa je bilo prilike da se mlađi posjetitelji još nečim oduševe. Luk i strijele koje muzej ima u ponudi od nedavno, bili su atrakcija koja je dodatno uveselila naše najmlađe goste.

Na kraju druženja razmijenjeni su pokloni uz želje domaćina za ugodnim ostatkom boravka u Zagrebu i nekim novim susretom .