Lovnokinološki kup „Sveti Hubert“ osvojio Lovački savez Zagrebačke županije i Josip Kovačević iz Zadarske županije

U večernjim satima natjecateljske subote 7. listopada u Vili Garić održano je proglašenje pobjednika u lovnokinološkim manifestacijama Hrvatskog lovačkog saveza. Nakon održanog natjecanja po baterijma održan je baraž u koji su se plasirali Hrvoje Kukas iz Lovačkog saveza Grada Zagreba, Ivan Matan iz Lovačkog saveza Karlovačke županije, Zoran Postić i Darko Škrobot iz Lovačkog saveza Zagrebačke županije te Josip Kovačević i Marino Pernar iz Lovačkog saveza Zadarske županije. Najbolji u baražu bio je Josip Kovačević sa setericom „Tim Bella Dalmatinska“ i osvojenih 87 bodova, drugo mjesto osvojio je Darko Škrobot iz Lovačkog saveza Zagrebačke županije s njemačkim oštrodlakim ptičarom „Elan“ i osvojenih 86 bodova, a treće mjesto osvojio je Zoran Postić također član ekipe Lovačkog saveza Zagrebačke županije s njemačkim oštrodlakim ptičarom „Aris“ i osvojena 84 boda. Četvrto mjesto osvojio je Marino Pernar iz Zadarske županije s njemačkim kratkodlakim ptičarom „Numa od Piteše“. Peto mjesto osvojio je Hrvoje Kukas iz Lovačkog saveza Grada Zagreba s njemačkim kratkodlakim ptičarom „Grilo art of Ferma“ i osvojena 73 boda, a šesto mjesto osvojio je Ivan Matan iz Lovačkog saveza Karlovačke županije Ivan Matan koji je nastupio s njemačkim kratkodlakim ptičarom „Ester od Zagorca“ s osvojenih 65 bodova.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Zagrebačke županije s osvojenih 171 bodova, a za koju su nastupili:

Darko Škrobot s njemačkim oštrodlakim ptičarom „Elan“, Zoran Postić s njemačkim oštrodlakim ptičarom „Aris“ i Vladimir Mirenić također s njemačkim oštrodlakim ptičarom „Raffo od Postića“.

Drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojila je ekipa Lovačkog saveza Zadarske županije s 166 bodova koje su osvojili:

Marino Pernar s njemačkim kratkodlakim ptičarom „Numa od Piteše“, Josip Kovačević sa setericom „Tim Bella Dalmatinska“ i Ivica Stulić s njemačkim kratkodlakim ptičarom „Pier del Monte Titano“.

Treće mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojil su lovni kinolozi Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije s osvojena 154 boda koliko je imala i ekipa Lovačkog saveza Dubrovačko-neretvanske županije.

Za Lovački savez Brodsko-posavske županije nastupili su Ivan Bartulović s engleskim seterom „Impossibilis Furiae“, Stjepan Klems njemačkim oštrodlakim ptičarom „Vip Dadini Bećari“ i Ivica Rakitić s njemačkim kratkodlakim ptičarom „Ranka“.