Održana Redovna skupština Hrvatskog lovačkog saveza

U novoizgrađenom dijelu Restorana Gradina u Josipdolu održana je u petak 31. svibnja Redovna skupština Hrvatskog lovačkog saveza na kojoj je nazočilo 55 zastupnika. Nakon prihvaćanja dnevnog reda i Poslovnika potvrđeni su novi članovi Skupštine i Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza.

Pod predsjedanjem predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Đure Dečaka prihvaćena su sva izvješća, ali i prijedlozi rada i financijskog plana za narednu godinu. U radnom predsjedništvu uz predsjednika bili su dopredsjednici Mladen Balić, Ljubomir Grgec, Vinko Pavlić, Graciano Prekalj i Zlatko Stolnik.

U raspravi je dotaknuto pitanje rješenja problema sa štetama pri čemu je naglašena velika zasluga Vlade RH na čelu s Andrejem Plenkovićem koja je pronašla način da se riječi preko desetljeća star problem koji je opterećivao lovce. Velika je zasluga resornog Ministarstva poljoprivrede, no ostaju otvorena pitanja kojima se treba riješiti, a među kojima je primjerice odobravanje Pravilnika za izobrazbu lovnika kako bi se stiglo provesti izobrazbu za sve potrebe lovoovlaštenika. Uz ovaj problem nalazi se i nekoliko nerazriješenih problema čije rješavanje traje predugo. Rasprava se povela i o mogućnostima da se otvore pregovori za lovište na Pelješcu temeljem traženja zastupnika LS Dubrovačko-neretvanske županije  Ive Jurišića. Također, raspravljalo se i o članarini koja za lovce 20 godina ostaje 200 kuna prema Hrvatskom lovačkom savezu iako su od tada do danas troškovi života nekoliko puta porasli. Zastupnici su upoznati i s novim zakonskim rješenjima ali i propisima Pravilnika koji su na snazi, a koji su u primjeni.

Skupština je održana na području Lovačkog saveza Karlovačke županije. Ispred Karlovačke županije okupljene je pozdravio Kristijan Čujko.