Održani 21 susreti lovačkih rogista i pjevačkih zborova

Na centralnoj pozornici sajma Dani lova i ribolova koji se održava na Zagrebačkom velesajmu u subotu 21. listopada petnaest sastava lovačkih rogista i pjevačkih zborova nastupilo je u sklopu održavanja svoje godišnje smotre. Smotru je i ove godine organizirao Hrvatski lovački savez koji je ujedno bio i domaćin oko stopedeset lovaca, lovkinja i zaljubljenika u lovačku tradiciju koju prenose svojom lovačkom pjesmom i lovačkim rogom. Iako je svoj nastup najavilo 18 zborova dva zbora iz Austrije i jedan iz Slovenije bili su spriječeni i nisu se odazvali na nastup. Nakon izvođenja Lijepe Naše od strane Mješovitog pjevačkog zbora „Matko Laginja“ iz Klane prigodnim riječima dobrodošlice obratio se Vinko Pavlić, dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije.  Na ovogodišnjoj smotri nastupili su Rogisti Lovačkog društva „Fazan“ Krapinske Toplice. Poslije njih nastupilo je Prvo Hrvatsko društvo lovačkih rogista Brezovica-Novi Zagreb, Zbor rogista Karlovačke županije, Slatinski rogisti Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije, Rogisti Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, Lovački rogisti „Sveti Hubert“ Virovitica, Rogisti Lovačkog saveza Međimurske županije, Rogisti Istarske županije KUD „Matko Laginja“ Sveti Lovreč , Zbor rogista Lovačkog saveza Dubrovačko-neretvanske županije-Opuzen, Hubertovirogisti-Kraljevec na Sutli, Rogisti Osječko-baranjske županije, Zbor rogista Sisačko-moslavačke županije. Iz susjedne Republike Slovenije na ovogodišnjim susretima nastupili su Dobovskirogisti i Kulturno društvo Lovskipevski zbor Bele Krajine. Pojedinačni nastup zaključio ne Mješoviti pjevački zbor „Matko Laginja“ iz Klane. Svi sastavi lovačkih rogista i pjevačkih zborova izveli su po dvije odabrane skladbe.

I ovogodišnji susreti zaključeni su izvedbom zajedničkih skladbi svih zborova lovačkih rogista pod dirigentskom palicom Danijela Pavlića i Dominika Štrucla.

Na samom kraju, uz zahvalu na odazivu i najavu idućih susreta koji će se održati u Osijeku, u sklopu održavanja 15. Sajma lova, okupljenima se obratio Ivica Budor, tajnik Hrvatskog lovačkog saveza i potom pozvao sudionike na zajednički ručak. U prigodi održavanja susreta tiskan je promotivni katalog i izrađeni su bedževi, a svi sudionici primili su posebna priznanja.Program je vodila Marija Kustura.

Ivica Stanko

Više u Lovačkom vjesniku 11/2017