Otvoreni 3. Dani lova i ribolova

U godini obilježavanja 110 godina neprekinutog rada i djelovanja, Zagrebački velesajam poslovnu godinu otvara iznimno jakim sajamskim terminom s četiri komplementarna sajma, predvođenim najvećim sajmom nautike u ovom desetljeću.U istom terminu održavaju se HOTEL&GASTROTEH, 11. međunarodni sajam gastronomije i hotelsko-ugostiteljske opreme, Dani lova i ribolova, 3. međunarodni sajam opreme za lov i ribolov.

U Auli Zagrebačkog velesajma otvoreni su sajmovi koji se održavaju u terminu od 20 do 24. Veljače, a među kojima su Dani lova i ribolova u svojem trećem izdanju. Okupljenima se u Auli prva obratila dr. sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma. Sajmove i uspješnost hrvatskog turizma  predstavio je i Gari Cappelli, ministar turizma republike Hrvatske. O obljetnici zagrebačkog velesajma i tradiciji sajmovanja u Zagrebu okupljenima je govorio Milan Bandić, gradonačelnika Grada Zagreba. Okupljenima se obrratio i Vladimir Sever predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza. Ispred lovaca, predstavljajući lovni turizam te Dane lova i ribolova govorio je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak.

Uz nezaobilazni izložbeno prodajni prostor Hrvatskog lovačkog saveza u paviljonu 6 gdje je smješten sajam Dani lova i ribolova nalazi se i diorama Lovačkog muzeja. Novost na sajmu je radionica za najmlađe koju vodi Alenka Bošnjak u okviru promocije Lovačkog muzeja Hrvatskog lovačkog saveza. Uz Hrvatski lovački savez na sajmu se predstavlja i Lovački savez Grada Zagreba, Lovački savez Zagrebačke, Međimurske, Karlovačke, ličko-senjske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Na Danima lova i ribolova nalazi se i prostor Hrvatskih šuma kao i izložba zmija zagrebačkog Zoološkog vrta. Svoje izložbeno prodajne prostore na sajmu ima i dobar dio trgovina ili predstavnika renomiranih proizvođača lovačkom opremom poput Kettnera, Rusana, Strijelca 9, KOV-a, Dika Štika, Swarovski optike, Birosa.

 

Od događanja vezanih uz lovstvo potrebno je izdvojiti predavanje o Afričkoj svinjskoj kugi koje će Ministarstvo poljoprivrede održati u petak  22. veljače od 12 sati.

U subotu 23. veljače biti će predstavljanje knjige Hrvatska odlikovanja, priznanja i medalje, koje je planirano za 12,00 sati na pozornici u Auli ( prolaz pav.11A-10A).

 

 

 

Radno vrijeme sajma je:

  • srijeda – subota: od10:00 do 19:00 sati
  • nedjelja:10:00 do 18:00 sati

S predočenjem lovačke iskaznice lovkinje i lovci ostvaruju popust na ulaznicu od 20%.

Cijena ulaznice za jednokratni posjet je 30,00 kuna.

Ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika je 20,00 kuna.

Ulaznica za stalni posjet je 90,00 kn.