Otvoreno državno prvenstvo u lovnom streljaštvu i održana dva natjecanja

Na strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, u subotu 9. rujna u 9 sati svečano je otvoreno XXIII. Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza i XIII. Revijalno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu. Ekipe lovačkih saveza županija, ekipe koje su sudjelovale na revijalnom natjecanju te ekipe Hrvatskog lovačkog saveza i Lovske zveze Slovenije stale su iza oznaka ekipa i tvorile prekrasni dekor najboljih u lovnom streljaštvu među kojima će se dobiti i državni prvaci.

Zastavu Republike Hrvatske podigao je prošlogodišnji pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji Damir Mehkek uz intoniranje Himne Republike Hrvatske u izvedbi lovačkih rogista iz Slatine. Na samom otvorenju Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije na čijem se strelištu održava natjecanje i koji je uložio ogroman trud u pripremu strelišta pozdravio je nazočne goste i natjecatelje.

Doamaćine, uzvanike i ekipe pozdravio je zamjenik gradonačelnice grada Pleternice Domagoj Katić. Natjecateljima se obratio Petar Raos, voditelj Sektora a lovno gospodarenje Uprave za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Ministarstva poljoprivrede. Okupljenima se obratio i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak koji je uz pozdrave i želje za što boljim uspjehom na natjecanju predstavnicima lovačkih saveza županija najavio daljnji kontinuirani rad i ulaganje u razvoj lovnog streljaštva. Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević obećavši kako će županija i nadalje podupirati razvoj lovstva kao gospodarske ali i važne turističke grane u županiji. Prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu pogotkom počasne leteće mete otvorio je Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

FOTO: Jurica Stanić i Ivica Stanko