Petnaesti SALORI počinje 20., a završava 22. travnja

 

Petnaesti SALORI počinje 20., a završava 22. travnja

Ove godine, sajam lova, ribolova i turizma održava se u terminu od 20. – 22. travnjau Osijeku, na sajamskom prostoru Pampas, koji se svojom sadržajnom strukturom i mogućnostima pokazao izvrsnim za održavanje ovakve manifestacije.Ovogodišnja, petnaesta sajamska priredba, 15. SALORI – uz podršku Hrvatskog lovačkog saveza, predstavit će županijske lovačke saveze s njihovim aktivnostima i trofejima. Hrvatski športsko ribolovni savez objedinjuje predstavljanje ribolovnih saveza naše županije i susjednih županija. Dosadašnja  suradnja HLS i HŠRS, izvrsna je praksa usklađenih aktivnosti oba saveza na organizaciji sajamske priredbe. Zajedničkim aktivnostima bit će izvedena diorama, apored bazena sa živim primjercima slatkovodnih riba, uredit će se prostor s prikazom kontinentalne divljači, ptica i detaljima flore slavonske šume. Pored županijskih lovačkih i ribolovnih saveza, na sajmu će se predstaviti proizvođači i distributeri opreme i pribora za lov i ribolov, lovišta, turističkih kapaciteta vezanih uz lovnu djelatnost, lovačka i ribolovna društva. Prijave za sajam su u tijeku, a budući da interes za sajamsku priredbu iskazuju i izlagači izvan naše zemlje, sve ukazuje da će i 15. SALORI biti primjerom jedne uspješne i sadržajno raznolike sajamske priredbe.

Uz nezaobilaznu turističku ponudu posjetitelji će imati priliku kušati najbolje fiš paprikaše, čobance i kotlovinu tradicionalno pripremljene kod najboljih majstora kuhara hrane u prirodi, uz vina kontinentalnog porijekla.

U organizaciji HŠRS održat će se  Državno prvenstvo u kuhanju fiš paprikaša – 5. „Fiš majstor 2018.“, a u organizaciji HLS prvenstvo u kuhanju čobanca. Kada se tome pridoda i manifestacija u natjecanju lova ribe udicom na plovak - Salori kup na Đoli u Dardi, kao i natjecanje u lovnom streljaštvu na leteće mete, disciplina trap - Salori kup, ova sajamska priredba svrstava se u red sadržajem najbogatijih sajamskih priredbi ove vrste u zemlji. Tematski susret u obliku smotre rogista, bit će dodatni „začin“ i pridonijeti cjelovitosti i zaokruženom doživljaju svih posjetitelja i sudionika ovogodišnje priredbe.Predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastro i etno sadržaja, odvija se u suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije i Turističkom zajednicom Grada Osijeka. Očuvanjem i unapređenjem prirodnih uvjeta za razvoj lovnog i ribolovnog turizma ostvaruje se direktan poticaj ukupnom razvoju turističke ponude i kapaciteta kontinentalne Hrvatske.

Slijedom dosadašnjeg interesa izlagača i posjetitelja, posljednje četiri godine sajamska priredba obogaćena je sajmom automobila koja će posjetiteljima pružiti mogućnost izravnog susreta na jednom mjestu s bogatom ponudom motornih vozila distributera naše regije.

Otvoreni izložbeni prostor i dio zatvorenog prostora, mjesto je izložbe i predstavljanja naših regionalnih auto kuća, sudionika 22. MOTOMOBILA.

 

Smotra lovačkih rogista i pjevačkih zborova

U organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije susret lovačkih rogista i lovačkih pjevačkih zborova, održat će u subotu 21. travnja na otvorenom dijelu sajma SALORI koji se održava na Pampasu u Osijeku.

Ovogodišnji 22. po redu susreti okupit će aktivne sastave lovačkih rogista i pjevačkih zborova i na taj način uveličati svojevrsni jubilej sajma koji se ove godine održava 15. put za redom.

 

 

PROGRAM STRUČNO-PRATEĆIH AKTIVNOSTI

 

 

20.04.2018. / petak /

11,00 sati - Sajamski prostor Pampas - Otvoreni prostor

 Svečano otvorenje 15. Sajma lova, ribolova i turizmaSALORI 2018.

 

12,00-16 sati - Strelište Pampas
Natjecanje u lovačkom parkuru

 

15,00 sati - Sjednica izvršnog odbora HLS-a

 

17,00 sati - Sajamski prostor Pampas –  Paviljon 1-štand LS Osječko-baranjske županije

Završna ocjena trofeja za 2017/18. godinu za zajednička lovišta Osječko-baranjske županije.

 

21.04.2015. /subota/

09,00 sati - Sajamski prostor Pampas - Otvoreni prostor

Revijalno kuhanje čobanca

Sudjeluju Lovačka društva s područja LS OBŽ i susjednih lovačkih saveza

 

10,00–18,00 sati - Strelište Pampas
Natjecanje u lovačkom parkuru

 

11,30 sati -  22. susreti lovačkih rogista i pjevačkih zborova

Sajamski prostor Pampas – otvoreni prostor-  Amfiteatar

 

14,00 sati - Revijalna Priprema lovačkih specijaliteta županijskih saveza
Sajamski prostor Pampas – otvoreni prostor-  Amfiteatar

 

 22.04.2018. / nedjelja /

10,00 – 14,00  sati - Strelište Pampas

Natjecanje u lovačkom parkuru i proglašenje pobjednika

 

10,00 – 11,00 sati - Sajamski prostor Pampas-Paviljon 1

Podjela literature za lovne pripravnike i predavanje

 

12,00 sati - Sajamski prostor Pampas-Paviljon 1-dvorana za sastanke

Skupština Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije