Posjeta studenata Biološkog odsjeka PMF-a i Agronomskog fakulteta Lovačkom muzeju HLS-a

Već u ranim jutarnjim satima studenti PMF-a stigli su u posjetu Lovačkom muzeju. U pratnji prof. dr. sc. Davora Zanelle koji im je održao terensku nastavu, studenti su zainteresirano i oduševljeno promatrali prizore onoga o čemu je profesor govorio. Najbolji oblik nastavnog procesa upravo je onaj u kojem se student može uživo susresti s nastavnim sadržajem i doživjeti vlastitim iskustvom programsko gradivo.

Budući biolozi imali su pred sobom bogatu hrvatsku faunu, a budući da nekima kolegiji obrađuju i tematiku lovstva, trofeji divljači bili su izvanredan nastavni materijal koji se savršeno didaktički uklopio u predavanje o načinu ocjenjivanja, odnosno određivanju trofejne vrijednosti i sl.

Pozornost koju je profesor uspio održati tijekom cijelog predavanja uvelike je rezultat upravo uprizorene nastave čime je potvrdio svoje suvremene nastavničke kompetencije.

Na kraju posjete studenti su se okušali u drevnoj lovačkoj vještini gađanju iz luka čime su upotpunili svoj doživljaj u Lovačkom muzeju.