Postignut vrlo visoki stupanj suglasja sa Saborskim Odborom za poljoprivredu

Odbor za poljoprivredu Hrvatskog Sabora na svojoj je sjednici održanoj 29. svibnja razmatrao Prijedlog Zakona o lovstvu. Na sjednici je sudjelovao i predsjednik Đuro Dečak te iznio stajalište Hrvatskog lovačkog saveza, nositelja javnih ovlasti, na Prijedlog Zakona o lovstvu.

Predsjednik Odbora za poljoprivredu Tomislav Panenić u nekoliko je stavki detektirao problem dajući do znanja da Zakon mora biti primjenjiv u praksi ali i donesen s nakanom da se aktualni problemi riješe i to ne na način kojim bi bili zakinuti lovci ili subjekti na koje se ovaj zakon ili njegovi dijelovi odnose.

Dr. Željko Kraljičak, Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, predstavio je Prijedlog Zakona o lovstvu ispred predlagatelja.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak iznio je osnovno stajalište vezano uz Zakon o lovstvu, slažući se kako u većem dijelu Prijedlog zakona odgovara svojoj namjeni uz iznimku nekoliko članaka koji u nedovoljnoj mjeri reguliraju pitanja važna za njegovu primjenu u praksi. Primjedbe Hrvatskog lovačkog saveza dostavljene su predlagatelju Zakona koji je s njima upoznat. Štiteći interese hrvatskih lovaca primjedbe su još jednom ponovljene pred ovim Odborom. Nakon rasprave postignut je vrlo visoki stupanj suglasja sa Saborskim Odborom za poljoprivredu.

Odbor za poljoprivredu, dajući jasno do znanja kako trebaju biti uređena područja na koja su stavljene primjedbe, podupro je donošenje Prijedlog Zakona o lovstvu s dva glasa suzdržana.

I.S.