Poziv na nacionalnu konferenciju

Poštovani/e,

Hrvatski lovački savez i Općina Pisarovina Vas pozivaju na nacionalnu konferenciju na temu „Strukturiranim dijalogom do održivih ruralnih zajednica“ u sklopu Erasmus+ projekta.

U okviru Ključne aktivnosti 3 - Podrška reformi politika, kroz aktivnost 'Sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih (Strukturirani dijalog)' promiče se aktivno sudjelovanje mladih u demokratskom životu te se komunikacijom između mladih i donositelja odluka utječe na razvoj znanja i politika za mlade na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Opći cilj ovog projekta je osvijestiti važnost sudjelovanja mladih i donositelja odluka u procesu strukturiranog dijaloga te time:

  • povećati broj mladih i donositelja odluka koji će biti uključeni u proces strukturiranog dijaloga na lokalnoj i nacionalnoj razini,
  • potaknuti mlade i  donositelje odluka na međusobnu komunikaciju i suradnju kroz proces strukturiranog dijaloga,
  • potaknuti mlade i donositelje odluka s ruralnih područja na umrežavanje s drugim ruralnim područjima u Hrvatskoj¸ što je važna poruka zajedništva na istim ciljevima.

 

Konferencija se održava u Zagrebu u prostorima Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, 10000 Zagreb, a traje dva dana, od 20. do 21. rujna 2018.

Sudjelovati mogu mladi u dobi od 15 do 30 godina iz ruralnih zajednica, predstavnici savjeta mladih, predstavnici udruga mladih i za mlade iz ruralnih zajednica te predstavnici donositelja odluka.

Kako bi se prijavili, potrebno je ispuniti prijavni obrazac koji se nalazi službenim stranicama Hrvatskog lovačkog saveza; www.hls.com.hr/projekti do 18.rujna 2018. Odabranim sudionicima organizatori će uputiti pismeni poziv zajedno s uputama i programom konferencije te info-listom o samom projektu.