Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio Hrvatski lovački savez

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović  boravio je u radnom posjetu Hrvatskom lovačkom savezu koji ove godine slavi 95 godina postojanja i tom prigodom obišao Lovački muzej, održao radni sastanak te posjetio Hotel Republiku

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak  dočekao je predsjednika Milanovića na ulaznim vratima i zaželjevši mu dobrodošlicu pokazao mu zgradu u Nazorovoj 63 u Zagrebu. Uz lovačku trgovinu u kojoj se nalaze proizvodi domaćih proizvođača poseban interes predsjednika RH izazvao je Lovački muzej koji od pedesetih godina prošlog stoljeća posjećuju mnogobrojni zaljubljenici u prirodu i lov.  Uz predsjednika Dečaka, predsjednika Milanovića dočekali su i pozdravili dopredsjednici Hrvatskog lovačkog saveza Mladen Balić, Ljubomir Grgec, Vinko Pavlić, Graciano Prekalj i Zlatko Stolnik kao i cijela radna zajednica. Uz predsjednika RH Zorana Milanovića posjetu su nazočili i njegovi suradnici Bartol Šimunić, pročelnik Kabineta predsjednika RH, Marijan Mareković, posebni savjetnik predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata i Nikola Jelić, glasnogovornik Ureda predsjednika RH. Predsjednika Republike Hrvatske kroz Lovački muzej je uz predsjednika HLS-a Đuru Dečaka provela, uz stručno objašnjenje, voditeljica muzeja Alenka Bošnjak.

Nakon obilaska muzeja predsjednik Milanović sa svojim suradnicima zadržao se na radnom sastanku tijekom kojeg ga je predsjednik Dečak upoznao s Hrvatskim lovačkim savezom, njegovom poviješću, tradicijom, članstvom ali i današnjom situacijom u lovstvu. Za uspomenu na posjet Hrvatskom lovačkom savezu koji će za 5 godina obilježiti 100 godina postojanja predsjednik Dečak darovao mu je knjigu  Lovstvo Kurta G. Bluchela. Trenutak posjeta predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića obilježen je i zajedničkom fotografijom ispred zgrade Hrvatskog lovačkog saveza.

Nastavak posjeta održan je u Hotelu Republika u Nazorovoj 61 u kojem je predsjednik Milanović obišao prostorije novoobnovljene zgrade Hrvatskog lovačkog saveza koja je sada nosioc četiri zvjezdice navedenog hotela.

I.S.