Prvenstvo osvojili LS Krapinsko-zagorske i Stjepan Cvitković

 

1.20.streljastvo HLS-a_2014

Napeto do samog kraja

Na strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici u subotu 27.9. u 10 sati otvoreno je 20. prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu. Uz sudjelovanje lovaca strijelaca iz svih 20 Lovačkih saveza županija i Lovačkog saveza Grada Zagreba na samom početku otvaranja prigodne riječi dobrodošlice okupljenima je u ime lovaca Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije uputio dopredsjednik Zdravko Vujnović. Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak pozdravio je sve lovce strijelce i zaželio im sreću u natjecanju na državnom nivou koje po prvi puta daje jedinstvenog pobjednika u lovnom streljaštvu kroz discipline u lovačkom trapu i lovačkom parkuru, a od kojih će prvih šest pojedinaca biti u ekipi Hrvatskog lovačkog saveza za međudržavno natjecanje. Sve nazočne pozdravila je kao domaćin događanja i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić kao i župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević. Mr. Domagoj Križaj obratio se okupljenima i pozdravio u ime ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i svoje osobno te istaknuo kako lovno streljaštvo objedinjava sve najbolje iz lovstva i streljaštva, a to je sportski i fair play duh te otvorio natjecanje. Prvi hitac kojim je i simbolično otvorila natjecanje ispalila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. Zastavu je uz intoniranje himne podigao prošlogodišnji pojedinačni pobjednik Josip Gregur. Na otvaranju 20. prvenstva u lovnom streljaštvu bili su nazočni i dopredsjednici Hrvatskog lovačkog saveza Vinko Pavlić, predsjednik Povjerenstva za lovno streljaštvo, Mladen Balić i Ljubomir Grgec kao i predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske Mirko Bošnjak, predsjednik Lovačkog saveza Ličko-senjske županije Mićo Svetić, Predsjenik Nadzornog odbora Hrvatskog lovačkog saveza Mile Ugarković, predsjednik Lovačkog saveza Zadarske županije Damir Perić, predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije, ujedno i natjecatelj, Ivan Kutnjak te tajnici lovačkih saveza županija. Manifestaciju otvaranja uveličali su rogisti iz Slatine koji djeluju u sastavu Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije. U ceremoniji otvaranja sudjelovali su članovi KUD-a Orljava iz Pleternice.

Nakon dvodnevnog natjecateljskog dijela u kojima su se ekipe okušale u lovačkom parkuru i lovačkom trapu najbolji rezultatom u pojedinačnom dijelu ostvario je Stjepan Cvitković iz Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije s ostvarenih 47 pogodaka. U raspucavanju za sljedeća tri mjesta najviše uspjeha imao je Martin Čopor iz Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije koji je osvojio drugo mjesto. Treće mjesto osvojio je Eni Jugovac iz Lovačkog saveza Istarske županije, a četvrto Božidar Galunić iz Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije. U raspucavanju za sljedeća tri mjesta, odnosno dva koja vode u ekipu HLS-a najviše uspjeha imao je Damir Mehkek iz Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije koji je osvojio peto mjesto. Šesto mjesto osvojio je Zvonimir Jakuš iz Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije, a sedmo Ivica Varga iz Lovačkog saveza Međimurske županije.

20.streljastvo_2014.Bzenica.pojedinacno

U pojedinačnom kao i  ekipnom dijelu do samog kraja natjecanja trajala je neizvjesnost raspleta situacije oko prva tri mjesta. Lovački savez Krapinsko-zagorske županije koji je prema izvučenom redoslijedu nastupanja nastupio među zadnjima ostvario je i najbolji rezultat i to uvjerljivo najbolji s obzirom da su drugoplasiranoj momčadi Lovačkog saveza Varaždinske županije „pobjegli“ s osam bodova prednosti. Za treće mjesto raspucavale su ekipe Lovačkog saveza Istarske županije i Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije gdje su istarski lovci polučili bolji rezultat i osvojili treće mjesto u ekipnoj konkurenciji.

Za Lovački savez Krapinsko-zagorske županije koja je ostvarila 219 pogodaka i osvojila prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji nastupili su Mladen Ban, Zlatko Jurina, Božidar Galunić, Martin Čopor, Ženko Berc i Zvonimir Jakuš. Za Lovački savez Varaždinske županije koji je osvojio drugo mjesto s ostvarenih 211 pogodaka nastupili su Miljenko Kos, Josip Gregur, Ivica Flegar, Damir Zrinski, Tomislav Fištrek i Ivan Kutnjak. Za Lovački savez Istarske županije koji je osvojio treće mjesto s 209 ostvarenih pogodaka i boljim rezultatom u raspucavanju nastupili su Paolo Labinjan, Eni Jugovac, Paulo Lakošeljac, Matija Rožar, Slobodan Mraković i Franko Fattor.

Pehare, medalje i zaslužene nagrade najboljim strijelcima dodijelili su dopredsjednik i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović i dopredsjednik HLS-a, predsjednik Povjerenstva za lovno streljaštvo i predsjednik LS Karlovačke županije Vinko Pavlić koji je na kraju natjecanja čestitao na ostvarenom uspjehu, zahvalio domaćinima na izvrsnoj organizaciji i najavio inicijativu da se u državo natjecanje uvede i gađanje s lovačkom puškom s užljebljenim cijevima kako bi smo dobili ukupno najboljeg strijelca u lovnom streljaštvu.

20.streljastvo_2014.Bzenica(suci)Suci ovog natjecanja koji su izvrsno obavili svoj zadatak bili su Dražen Božić, Davor Biruš, Milan Majetić, Zvonko Grđan, Zvonimir Sedmak i Daniel Sedmak.

I ove godini treba istaknuti i pohvaliti trud i rad domaćina koji je osigurao vrhunske uvjete za održavanje ovog natjecanja, a iza kojeg stoje mnogobrojni radni sati lovaca na čelu s predsjednikom Lovačkog saveza požeško-slavonske županije. Strelište je ove godine ograđeno, napravljen je servis na svim postojećim mašinama za izbacivanje golubova, a najveća investicija bila je u kupovini mašina za lovački parkur te je tako ovo strelište, osim svoje olimpijske komponente, zasigurno najopremljenije za održavanje lovačkih, ali i natjecanja u streljaštvu. Ovome u prilog ide činjenica da nije zabilježen ni jedan zastoj ili problem prilikom održavanja natjecanja, a svemu ovome doprinijeli  su i povoljni vremenski uvjeti tako da možemo zaključiti kako je sve bilo fantastično.

REZULTATI ZA EKIPNO I POJEDINAČNO!

 

 

 

streljastvo-baner-partneri-2014