Raspisan natječaj Požeško-slavonske županije za donacije lovstvu

Požeško-slavonska županija raspisala je i ove godine natječaj za dodjelu donacija za razvoj i unapređenje lovstva. Riječ je zapravo o povratu polovine sredstava od  ukupnog iznosa svih lovozakupina za lovišta kroz jednu kalendarsku godinu. Navedene donacije i ove su godine namijenjene za razvoj lovnog turizma koji je jedna od ključnih gospodarskih grana Požeško-slavonske županije.

Korisnici mogu biti Županijski lovački savez ili lovozakupnici koji u požeškom i pakračko-lipičkom kraju gospodare cijelim lovištem ili onom čiji se većinski dio nalazi  na tim područjima, a uvjet je da nemaju dugovanja za zakup ili koncesiju na lovištu.

-Za potpore lovstvu ove godine je osigurano oko 500 tisuća kuna, a najviši godišnji iznos koji može dobiti jedan korisnik iznosi 30 tisuća kuna – istakao nam je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Zahtjevi se podnose do kraja lipnja ove godine, uz njih se podnosi i pripadajuća dokumentacija, a isplate donacija ići na žiro-račune korisnika do 31. prosinca 2018.  godine.

Natječajem su predviđene sankcije za korisnike koji prilikom podnošenja zahtjeva ne prilože istinitu dokumentaciju.

To se odnosi i na slučajeve kada prikazani podaci u dokumentaciji ne odgovaraju stvarnom stanju. U takvim situacijama korisnik je obavezan vratiti dobivena sredstva u proračun Požeško-slavonske županije, a bit će isključen iz svih županijskih potpora tijekom slijedeće dvije godine.

Jelenko Topić

 

 

Logo preuzet s: https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Požeško-slavonska_županija