Sastanak policije i lovačkih udruga

Lovačka Udruga “Zec” Gola-Gotalovo bila je po drugi puta domaćin godišnjem sastanku između lovačkih udruga koje gravitiraju oko granice sa Republikom Mađarskom i Policijske Uprave Koprivničko-Križevačke županije, Postaje Pogranične policije Koprivnica.

Sastanku je osim predstavnika brojnih udruga nazoćio i predsjednik Lovačkog Saveza Koprivničko-križevačke županije Nevenko Jakopović.

Sastanak je održan dana 16. veljače u lovačkom domu Lovačke udruge „Zec“ Gola-Gotalovo, a u ime domaćina prisutne je pozdravio predsjednik lovačke udruge Zlatko Pavlić te im poželio dobrodošlicu i uspješan rad.

Ispred Postaje Granične policije prisutne je pozdravila načelnica PGP Tatjana Židov koja je i predstavila svoj tim te obrazložila razloge sazivanja sastanka.

Kroz izlaganja i raspravu prožele su se mnogobrojne teme od načina prijave i samoga lova uz granicu do opasnosti od odbačenih minsko eksplozivnih sredstava koje neosviješteni građani odbacuju sve češće u prirodu.

Isto tako upozoreni smo na sveprisutne ilegalne imigrante koji ponovo sve učestalije koriste pograničnu rutu za prelazak u Republiku Mađarsku.

Također je opširno raspravljano o temi krivolova koji je dosta eskalirao baš u pograničnome području jer ima dosta divljači i vlada relativni mir jer se lovci u tome dijelu lovišta ipak manje kreću zbog raznih ograničenja koja nosi sama granična zona i postavljena žica.

Uglavnom tematika je bila vrlo konstruktivna i korisna za sve sudionike te je dogovorena obostrana suradnja prilikom obavljanja redovitih aktivnosti svih sudionika sastanka.

Nakon sastanka organizirana je okrjepa za sve sudionike te se nastavilo neformalno druženje kroz koje su također dotaknute mnogobrojne zanimljive teme.

Zlatko Pavlić