Sedmi Lovački bal Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije

U restoranu „Atrium“ na Lozovcu održan je tradicionalni lovački bal Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije. Po običaju tražila se stolica više. Dražen Žura vodio je cijelu manifestaciju u ime domaćina, te pozdravio sve nazočne i dao je riječ predsjedniku lovačkog saveza Nedjeljku Dujiću. Dujić je pozdravio sve kolege i kolegice te njihove partnere i odmah je naglasio da se ovaj bal razlikuje od onih koji su bili do sada iz razloga što su se ovaj put još više posvetili partnericama, a to će se vidjeti prilikom izvlačenja nagrada u tomboli. - Još jednom moram naglasiti da nam je sala za održavanje bala mala, iz razloga što imamo dosta zainteresiranih, pa kolege koji ste ovdje ovaj dan posvetite svojim suprugama i uživajte u našem balu koji se ne srami niti jedenog drugog, kazao je Dujić.

Potom je u ime HLS-a sve nazočne pozdravio tajnik Ivica Budor i zaželio im da se lijepo provedu u ovom prekrasnom ambijentu. -Uvijek sa zadovoljstvom prihvatim poziv na ovaj bal i vjerujte da mi je drago biti ovdje među vama. Prenosim vam srdačne pozdrave predsjednika Đure Dečaka, a i svih kolega iz HLS-a, kazao je Budor. Nazočnima obratio i župan Goran Pauk i naglasio da će županija uvijek stati uz svoje lovce. -Vi ste jedna od najbrojnijih udruga i vaše djelovanje nije zanemarivo. Mi smo tu da budemo uvijek uz vas i vjerujete dok sam tu tako će i biti. Još vam samo mogu poželjeti da se dobro provedete uz svoje supruge, jer ovo je ipak i dan koji ste posvetili njima, kazao je Pauk.

Bal se nastavio uz tradicionalnu „spizu“ koju su pripremili djelatnici restorana „Atrium“, a zabava je bila dodijeljena grupi „Dišpet“ koja je i ovaj put opravdala povjerenje koje je imala i do sada. Moglo se čuti od prisutnih kako su zadovoljni s glazbom i nije uopće trebalo nekoga moliti ili čekati da se podij popuni s plesačima, jer ipak ovdje je ogromna većina došla na bal, a sama ta riječ upućuje na ples. Još jednom se pokazalo da niti godine nisu važne ukoliko ste sposobni za ples, jer na podiju je bilo prisutnih od mladih kolega do onih koji su već i bliže osamdesetim godinama života.

Kao što je naglasio predsjednik Dujić ove godine tombola se razlikovala od ostalih i više se posvetilo pažnje „ljepšem“ spolu. Naime, tombola je bila podijeljena u tri slijeda. Prvi je bio u ime lovačkih udruga koje su svojim  vrijednim donacijama obogatili tombolu. U ovaj dio se uključilo jedanaest udruga, a neke su sudjelovale i s više donacija između kojih se sa najviše istaknula LU „Skradin“. Drugi dio bio je od strane sponzora, gdje se između ostalih najviše istaknula poliklinika Vodice sa sedam poklon bonova besplatnih pregleda, dosta vrijednih i korisnih preventivnih pregleda. Treći dio tombole se odnosio na isto tako vrijedne poklone lovačkog saveza i HLS-a. Naime, uz ostale vrijedne nagrade, kao što je predsjednik naglasio, ovaj put više pažnje posvetilo našim suprugama, gdje su bile nagrade kao što su manikura, pedikura ili masaža, a treba naglasiti prvu i drugu nagradu-svečano lovačko odijelo poklon HLS-a koji je osobno uručio tajnik Ivica Budor i lovačku pušku karabin Browning A-Bolt III hunter battue 30-06, koju je osobno uručio predsjednik Nedjeljko Dujić. Sretan dobitnik lovačke puške je Miljenko Krička član lovačkog društva „Šibenik“.

Bal se nastavio do ranih jutarnjih sati uz atmosferu kakva se samo može poželjeti, a među damama se moglo čuti kad su napuštale salu kako govore svojim „lovcima“, da jedva čekaju kad će 8. lovački bal.

Joško Erceg