Uspjeh na lovnokinološkim prvenstvima u Rugvici

Hrvatski lovački savez i Hrvatski kinološki savez organizirali su XIV. Lovonokinološki kup „Sveti Hubert“ i Državno prvenstvo engleskih i kontinentalnih ptičara. Otvorenje je održano kod Društvenog doma u Rugvici. Otvorenju je ispred Ministarstva poljoprivrede nazočio Ivan Gligora, a nazočan je bio i Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije. Okupljenima se obratio domaćin Mato Čičak, predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije i načelnik Općine Rugvica. Okupljenima su se u ime organizatora obratili i Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i Branko Šare, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza.

Uz svečano otvaranje upriličeno je i potpisivanje Sporazuma o suradnji između Hrvatskog lovačkog saveza i Hrvatskog kinološkog saveza.

Uz sastanak sudaca i voditelja ekipa održano je i izvlačenje redosljeda natjecanja. Natjecatelji su u „Svetom Hubertu“ Bili raspoređeni u 6 baterija.

Natjecanja su održana u Rugvici u lovištima članica Lovačkog saveza Zagrebačke županije. Natjecanja su održana u lovištu LD-a “ZEC” Oborovo (I/146 “KOMINE TURENTAKS”), LD-a “Fazan” Svibje  (I/147 “GORNJA POSAVINA”) i LD-a “Strijelac 2000” Ježevo (I/145 Črnec-Ježevečki čret). Ova tri lovačka društva općine Rugvica broje oko 140 aktivnih članova što lovkinja i lovaca.

Nakon 13 godina održana su u zajedničkoj organizaciji natjecanja čija dva najbolja predstavnika odlaze na svjetsko prvenstvo koje se od 20. do 22. listopada održava u Slovačkoj.

Nakon natjecanja po baterijama u baraž su se plasirali iz prve baterija Viktor Marinković iz Lovačkog saveza županije Splitsko-dalmatinske, iz druge baterije Stjepan Tomašek iz Lovačkog saveza Međimurske županije, iz treće Ivica Stulić iz Lovačkog saveza Zadarske županije, iz četvrte Mario Šubarić iz Lovačkog saveza Istarske županije, iz pete Vladimir Mirenić iz Lovačkog saveza Zagrebačke županije te iz šeste baterije Ivan Kovačević iz Lovačkog saveza županije Splitsko dalmatinske.

Suci na XIV. Lovnokinološkom kupu bili su: Zlatko Novak, Branko Riđan, Branimir Šakić, Nenad Bačurin, Stjepan Kenig, Joso Vrkljan, Davor Vranić, Darko Martinović, Berislav Pucar, Davorin Andrijašević, Nenad Jagodić, Petar Klarić, Ivica Bošković i Franko Gržinić. Suci u baražu bili su Branimir Šakić, Stjepan Kenig, Nenad Jagodić i Darko Martinović.

Suci za Državno prvenstvo engleskih i kontinentalnih ptičara sa odstrjelom za Engleske ptičare bili su Berislav Pucar i Ivica Bošković. Na državnom prvenstvu kontinentalnih ptičara u 1. bateriji sudili su Petar Klarić i Nenad Jagodić, a u 2. bateriji Davorin Andrijašević i Darko Martinović. Baraž su sudili Petar Klarić, Davorin Andrijašević i Berislav Pucar.

Na XIV. lovnokinološkom kupu „Sveti Hubert“ prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Stjepan Tomašek (NjPK “DOLY VON GORDIBONAS“) iz Lovačkog saveza Međimurske županije. Drugo mjesto osvojio je Vladimir Mirenić (NjPO “RAFO OD POSTIĆA“) iz Lovačkog saveza Zagrebačke županije. Treće mjesto osvojio je Ivan Kovačević (NjPK “ARON“) iz Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Četvrto mjesto osvojio je Mario Šubarić (EB “FALCON OF KORMAN FIELD“) iz Lovačkog saveza Istarske županije. Peto mjesto osvojio je Viktor Marinković(ES “GAGA“) iz Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije, a šesto Ivica Stulić (NjPK “HILDAGO OD PITEŠE“) iz Lovačkog saveza Zadarske županije.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije (IVAN KOVAČEVIĆ-NjPK “ARON“, VIKTOR MARINKOVIĆ-ES “GAGA“, PETAR KOKOT-ES “KIRA“. Drugo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Zagrebačke županije (VLADIMIR MIRENIĆ-NjPO “RAFO OD POSTIĆA“, STJEPAN POSTIĆ-EB “CAR“, IVAN GLIGORA-ES “MAKS“/ ZORAN POSTIĆ NjPO “DAFFY“/). Treće mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Istarske županije (ELIĐO KOS-NjPO “VENTURELLI'S BENA“, MARIO ŠUBARIĆ-EB “FALCON OF KORMAN FIELD“, EMIL KLIMAN-NjPK “MURAT“). Na ovogodišnjem XIV. Lovnokinološkom kupu „Sveti Hubert“ nastpili su natjecatelji iz 16 lovačkih saveza županija.

U konkurenciji žena prvo mjesto pojedinačno osvojila je Vilma Alina Bezenšek (NjPO “ELZA“) iz Lovačkog saveza Zagrebačke županije, drugo mjesto osvojila je Andreja Farkaš (NjPO “BOSS“) iz Lovačkog saveza Varaždinske županije.