4. kup Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu

Državni prvaci Virovitičani postali prvoplasirani u regiji

Pripremajući se za skoro državno prvenstvo u lovnom streljaštvu lovci slavonskih županija odmjerili su snage na 4. Kupu Slavonije i Baranje u sve tri discipline, kojemu je tradicionalni domaćin bio Lovački savez Požeško-slavonske županije na svome strelištu u Bzenici pokraj Pleternice. Natjecanje je okupilo lovce četiri slavonske županije jer su izostali strijelci Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije, a kao gosti natjecali su se sa dvije ekipe lovci Lovačkog saveza grada Zagreba tako da je uz dvije požeške ukupno nastupilo sedam ekipa.

Pozdravne riječi sudionicima su uputili predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović i zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić.

-Ovo shvatite kao trening pred državno natjecanje, a lovno streljaštvo naše zemlje ostvaruje vrhunske rezultate na svjetskim i europskim natjecanjima – istakao je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza general Đuro Dečak otvarajući Kup Slavonije i Baranje, te je u šali najavio pobjedu svoje Virovitičko-podravske županije što se na kraju i ostvarilo!

Strijelci Virovitičko-podravske županije pobjednici su u ekipnom plasmanu s 444 bodova, druga je prva ekipa grada Zagreba s 414, treća je prva ekipa Požeško-slavonske županije s 408, a dalje slijede grad Zagreb (druga ekipa) s 395 bodova,  Požeško-slavonska županija (druga ekipa) s 390, Vukovarsko-srijemska županija s 387 i Osječko-baranjska županija s 379 bodova.

Najbolji pojedinac je Marko Ledinščić (Zagreb II) s 93 boda, drugi je Igor Vrbančić također s 93 boda i treći Tomislav Brlas s 92 (oba Virovitičko-podravska županija), a slijede Ivica Jakšić (Osječko-baranjska županija)  s 92 boda, Krešimir Vrančić (Zagreb I) s 90 itd.

Pehare pobjednicima su uručili gradonačelnik Požege Darko Puljašić koji im je uputio čestitke i zahvalu za sudjelovanje, te Zlatko Stolnik, dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i predsjednik osječko-baranjskih lovaca, Mirko Bošnjak, predsjednik LS Vukovarsko-srijemske županije i predsjednik požeškog saveza Branko Bertelović.

Požežani su se i ovom priredbom pokazali kao vrsni domaćini i organizatori jer su sve četiri regionalna natjecanja održana na njihovom strelištu, a ključni nositelj organizacije bio je požeški potpredsjednik Denis Milošević sa svojim suradnicima

Jelenko Topić