Bogatim programom  LRUVDR  „Vidra“  Pitomača proslavila dvadesetu obljetnicu

Lovačko-ribolovna udruga, veterana domovinskog rata „Vidra“ iz Pitomače  u nedjelju, 10. lipnja, svečanom je sjednicom obilježila 20-tu obljetnicu osnivanja i djelovanja. Za tu prigodu za žitelje općine, a u sklopu „Dana općine“ otvorila je svoju 1. samostalnu izložbu lovačkih trofeja i opreme. Izložba će biti otvorena  do 17. lipnja 2018. godine. Izložbu je otvorio saborski zastupnik i dopredsjednik LRUVDR Vidre Josip Đakić. Poslije otvorenja i razgledanja  izložbe lovci su sudjelovali na Svetoj misi  koju je služio župnik vlč Ivica Puškadija koji je blagoslovio lovačku zastavu. Kum zastave je Denis  Nemčević, jedan od najmlađih članova ove lovačke udruge.

Svečanoj sjednici  nazočio je predsjednik Hrvatskog lovačkog Saveza general  Đuro  Dečak,  general Mladen Markač, predsjednik Lovačkog Saveza Virovitičko-podravske županije Miroslav Buneta, tajnik Antonio Repić, predsjednici i predstavnici susjednih lovačkih Udruga, načelnik PU Virovitičko-podravske županije Siniša Knežević, načelnik P.P. Pitomača Renato Greguraš i brojni članovi lovačke Udruge. U pozdravnoj riječi nazočnima se obratio prigodnom riječju predsjednik HLS  General  Đuro  Dečak koji je upoznao nazočne s  naporom kojim se želi lovačke udruge dovesti zakonskim odredbama u lakši i ljepši položaj nego što je to bilo.  Prvenstveno se to odnosi na velike štete od naleta na divljač, a kojim su mnoga lovačka društva pred stečajem, te im prijeti gašenje jer nisu u mogučnosti financirati  visoke štete. Na samom kraju svoga obraćanja, čestitao je domaćinu hvale vrijedan jubilej, te poželio i u budućnosti uspješan rad, a svima nazočnima poželio je „Dobru kob“.

LRUVDR  „Vidra“  iz  Pitomače  osnovana je 1996 godine i gospodari Državnim lovištem br. X/1  BANOV BROD na površini  od  5710 ha i broji 70 članova. Lovište se prostire uz rijeku Dravu od Strogradačkog Marofa na jugoistoku pa sve do Brodića na sjeveroistočnoj strani, te na području Podravskih Sesveta na zapadnoj strani. Lovište je bogato krupnom divljači, a mogu se pohvaliti i velikim brojem sitne divljači te se može zaključiti kako je pravi raj loviti u ovom lovištu. Predsjednik lovačke Udruge je dr. Darko Čupen, dopredsjednik Josip Đakić te lovnik Ivan Erhatić.

Na svečanoj sjednic u znak izuzetne suradnje podijeljene su zahvalnice pojedincima i ustanovama:

 1. PP Pitomača – načelnik Renato Greguraš
 2. ŽLS VPŽ - Miroslav Buneta – predsjednik
 3. Granična policija KC-KRŽ -
 4. PU Virovitičko-podravske županije Siniša Knežević – načelnik
 5. JOŠAVAC d.o.o.
 6. Šumarija Pitomača Željko Kovačev
 7. Općina Pitomača – Ivan Erhatić – zamjenik načelnika
 8. ŠPORT „Jakupec“ – Ivan Jakupec
 9. P.P. Đurđevac
 10. Pitomi radio
 11. PU Koprivničko-križevačke županije

Zahvalnice je uručio saborski zastupnik i dopredsjednik Udruge  Josip Đakić

Lovačka odlikovanja podijelio je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro  Dečak.

Odlikovanja su dobili :

III.  RED

 1. Mato Štimac
 2. Josip Pavletić
 3. Tomislav Međurečan
 4. RED
 5. Josip Sesvečan
 6. Miroslav Koren
 7. Branimir Stankic
 8. RED
 9. Dinko Begović
 10. Mladen Jug
 11. Ivan Erhatić

Ivan  Erhatić