Eni Jugovac najbolji u lovačkom trapu na županijskom natjecanju

Nije neko iznenađenje da je Eni Jugovac iz lovnog ureda Poreč osvojio prvo mjesto u lovačkom trapu jer njegova preciznost nije upitna. Iako ga je prošle godine nakon što je Eni četiri puta za redom osvajao prvo mjesto u lovnom trapu, sa trona „srušio“ Aleksandar Šimonović, također iz lovnog ureda Poreč, Eni je ove godine ponovo povratio titulu najboljeg u Bubanima na streljani streljačkog društva „Sagitar“ iz Kanfanara.

Naime, Lovački savez Istarske županije u suradnji sa lovnim uredom Rovinj, na strelištu u Bubanima, subotu 18. kolovoza održao je 23. županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu odnosno 6. natjecanje u lovačkom trapu.

U natjecanju je učestvovalo ukupno deset ekipa, i to sedam ekipa predstavnika lovnih ureda iz Poreča, Rovinja, Pule, Pazina, Labina, Buzeta, Buja, te ekipe mladeži, ekipe Policijske uprave Istarske i ekipe Lovske zveze Koper.

Najbolji rezultat i ove godine postigli su lovci lovnog ureda Poreč, kojima je ovo 20 puta da zauzimaju prvo mjesto na županijskom natjecanju, dok su lovci lovnog ureda Buje bili drugi, a lovci iz Labina treći.

Između 56 pojedinaca u pojedinačnom poretku najbolji rezultat postigao je Eni Jugovac, član ekipe lovnog ureda Poreč.

Po preciznosti slijedili su ga Paolo Labinjan (Poreč),  Franko Fattor (Buje), Baldaš Dean (Buje), Đani Ritoša (Poreč), i Mitja Grižon (LZ Koper)

Lovcima su dobrodošlicu na natjecanju zaželjeli Sandro Jurman, načelnik općine Kanfanar, Franko Udovičić, voditelj lovnog ureda Rovinj, Rino Čekić predsjednik povjerenstva pri LSIŽ, te predsjednik županijskog lovačkog saveza Graciano Prekalj koji se posebno osvrnuo na kampanju "Siguran lov" koja se provodi u Istri i RH.

 

Mladen Belušić