Lovački savez Zagrebačke županije održao redovnu skupštinu

U lovačkom domu Noi Dvori Lovačkog društva „Zaprešić“ u Zaprešiću održana je 11. Svibnja 23. Po redu Skpština Lovačkog saveza Zagrebačke županije. Na Skupštinu su pozvani i svi lovci ove županije koji su ove godine napunili 50 godina neprekinutog članstva.

Sjednici su prisustvovali župan Zagrebačke županije mr.sc. Stjepan Kožić i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, a lovce je pozdravio i domaćin, predsjednik Lovačkog društva „Zaprešić“ Danijel Saić. Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo, Marniko Šebečić, predsjednik te Robert Đuranec i Željko Vugrić, članovi.

Lovački savez Zagrebačke županije danas ima 71 redovnog i 13 pridriženih. U 84 lovačka društva djeluje 3365 lovaca od kojih 80 lovaca ima više od 50 godina lovačkog staža.

U 2016. godini postignuti su značajni rezultati u lovnom streljaštvui lovnoj kinologiji- Strijelci su osvojili 6. mjesto na državnom prvenstvu dok su kinolozi postigli povijesne rezultate na državnom natjecanju.

Na svečanom dijelu skupštine lovcima koji su ove godine stekli status veterana članovi radnog predsjedništva uručili su Povelje Hrvatskog lovačkog saveza za vjernost i dugogodišnje članstvo.

Slavoljub Marčićev

Fotografije: Željko Hrnčević

Više u LV 6/2017