Peti Kup Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu

Momčadi lovaca strijelaca svih pet županija Istočne Hrvatske nastupile su na tradicionalnom petom Kupu Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu kojemu je domaćin bio Lovački savez Osječko-baranjske županije, a održan je na strelištu požeškog lovačkog saveza u Bzenici pokraj Pleternice. Pozdravne riječi sudionicima su uputili Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i Zlatko Stolnik, predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije i dopredsjednik HLS-a, a Kup je otvorio predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak najavivši da će lovci iz njegove Virovitičko-podravske županije ponoviti prošlogodišnju pobjedu što se i dogodilo.

Tako su prvoplasirani strijelci Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije osvojili 443 boda, drugi su lovci Osječko-baranjske županije sa 435, treći Vukovarsko-srijemske sa 414, četvrti  Brodsko-posavske sa 405, te peti strijelci Požeško-slavonske županije sa 390 ostvarenih bodova. Virovitičani su na taj način zadržali prijelazni pehar osvojen prošle godine, a uz ove tri momčadi pehare su primili i najbolji pojedinci.

Prvi je Zvonimir Pavošević (Osječko-baranjska županija) sa 97, zatim drugi je Nikola Živković (Vukovarsko-srijemska županija) sa 92, te treći Igor Vrbančić (Virovitičko-podravska županija) sa 91 pogotkom. Natjecanje su sudili Davor Biruš iz Čazme(glavni sudac), te Milan Majetić iz Velike Kopanice i Mario Levar iz Požege.

Natjecanje je bilo dobra priprema za predstojeće Državno prvenstvo koje se na tom strelištu održava od 6. do 8. rujna.

Jelenko Topić