Prvenstvo lovaca Požeško-slavonske županije u streljaštvu

Lovački savez Požeško-slavonske županije organizirao je na strelištu u Bzenici nedaleko Pleternice tradicionalno natjecanje lovaca u sve tri discipline lovnog streljaštva koje je okupilo 22 ekipe s više od 130 strijelaca. Pozdravne riječi u prigodi otvaranja sa željama za dobar uspjeh uputili su predsjednik saveza Branko Bertelović, zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović.

Lovci su se natjecali u disciplinama parkur, karabin i trap, a nakon završetka zanimljivih cjelodnevnih „borbi“ predsjednik Branko Bertelović čestitao je pobjednicima, te  se zahvalio je na disciplini i ponašanju tijekom natjecanja. Bertelović je sa svojim suradnicima uručio pehare pobjednicima.

Ekipni prvak Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u lovnom streljaštvu je Lovačko društvo „Fazan“ iz Pakraca s 209 bodova, drugoplasirani su ponovo Pakračani i to iz LD-a „Košuta“ s 200, treća „Vidra“ Čaglin s 199, a dalje slijede „Slavonac“ iz Kutjeva (198), Psunj“ iz Pakraca (197) i „Šljuka“ iz Brestovca (187).

Među pojedincima prvoplasirani je Domagoj Gilanj (LD „Dilj“ Buk) s 53 pogotka, drugi je Ante Vitalia („Jelen“ Požega) sa 50, treći Ivica Pospišil („Slavonac“ Kutjevo) također s 50 bodova, a dalje slijede četvrti Lovro Špelić („Košuta“Pakrac) s 50, peti Božidar Terzić („Sveti Hubert“ Požega) i šesti Ivan Širac („Fazan“ Pakrac) sa po 49 osvojenih bodova.

Boje pobjedničke momčadi pakračkog „Fazana“ branili su Ivan Širac, Josip Savi, Đordano Delorenci, Vlado Kiš, Vinko Tatić i Stjepan Špiranec.

Ključni nositelji organizacije bili su Denis Milošević, Dario Gotštajn sa suradnicima.

Jelenko Topić