U Vivodini održan jubilarni 10. Gastro –  lov  

Lovački savez Karlovačke županije u sklopu manifestacije „XXVI.  izložba vina Vivodina 2018.''  koja je održana od 22.- 24. lipnja 2018. godine, organizirao je u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom i Udrugom vinogradara, vinara i voćara grada Ozlja, u subotu 23.lipnja, natjecanje lovaca kuhara u kuhanju lovačkog kotlića pod nazivom „10. GASTRO – LOV“  VIVODINA 2018''.

U natjecanju su sudjelovali svi lovni uredi LS-a Karlovačke županije s po jednom natjecateljskom ekipom:

Lovni ured Karlovac: LD „Fazan² Banski Kovačevac

Lovni ured Ogulin: LD „Vepar² Josipdol

Lovni ured Duga Resa: LD „Gaj² Zvečaj

Lovni ured Ozalj: LD „Fazan² Ozalj

Lovni ured Slunj: LD „Sokol“ Slunj

Članovi Lovačkog društva „Kuna² Drežnica kuhali su gulaš izvan konkurencije za podjelu posjetiteljima i sudionicima konjičke karavane i biciklijade, iako je  i njihov rad kasnije ocijenjen od strane sudačkog žirija.

Osim lovačkog gulaša, svi posjetitelji mogli su kušati gastronomske delicije koje su lovci donijeli s sobom, a po kojima je njihov kraj prepoznatljiv.

Svi natjecatelji dobili su identičnu količinu divljačine – 5 kg mesa  divlje svinje i rok od 3 sata za kuhanje.

U ocjenjivačkoj komisiji bili su:

Ljiljana Lešćanec, Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj

Božo Đurinčić, Podravka d.d.

Zlatko Sedlanić, Podravka d.d.

Članovi ocjenjivačke komisije pratili su cjelokupni proces pripreme jela, od pripreme namirnica do završetka jela uz savjete i sugestije natjecateljima.

Po završenom ocjenjivanju svinatjecatelji pozvani su do ocjenjivačkog stola gdje su suci detaljno obrazložili ocjene i  sitne nedostatke u svim dostavljenim  uzorcima.

Kroz  proteklih 10 godina vidljiv je znatan napredak u umijeću kuhanja pa je sudački žiri imao tešku zadaću što je bilo vidljivo u uskom rasponu broja bodova među ekipama.

Treće mjesto u kuhanju lovačkog kotlića osvojila je ekipa LD-a ²Sokol² Slunj

Drugo mjesto u kuhanju lovačkog kotlića osvojila je ekipa LD-a ²Fazan² Ozalj

Najuspješniji s prvim osvojenim mjestom u kuhanju lovačkog kotlića bili su članovi ekipe Lovačkog društva ²Fazan² Banski Kovačevac.

Robert Gorišek