Lovački vjesnik

Sedam desetljeća Lovačkog društva „Vidra“ Dubravica

U lovačkom domu u Dubravici lovci Lovačkog društva „Vidra“ Dubravica proslavili su sa svojim gostima sedamdeset godina djelovanja. Društvo je osnovano u proljeće 1946. godine na poticaj tadašnjeg općinskog bilježnika Miroslava Pavlinića. Za prvog predsjednika izabran je „poljodjelac iz Vučilčeva“ Pavao Štritof koji tu funkciju o...

Prijedlog Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza

Nastavno na učestalost prometnih nesreća naletom automobila na divljač na javnim cestama te nastavno na pitanje dužnosti/obveze lovoovlaštenika glede preuzimanja stradale divljači s javnih cesta svim lovačkim savezima županija te tako i svim lovoovlaštenicima dostavljen

Dvadeset udruga Brodsko-posavske županije produžilo zakup zajedničkih lovišta

Ovom su prilikom potpisali sporazum o osiguranju financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa za udruge iz ovog kraja.

Ukratko o ovogodišnjem sajmu SALORI 2016.

Ove godine, sajam lova, ribolova i turizma održava se po trinaesti put, od 15. – 17. 04. 2016. na prostoru koji se svojom sadržajnom strukturom i mogućnostima pokazao savršenim za održavanje ovakve manifestacije.

Sajam lova u Osijeku od 15. do 17. travnja

Ovogodišnja sajamska priredba, 13. SALORI, predstavit će županijske lovačke saveze te njihove aktivnosti i trofeje.

„PRIRODA I DIVLJAČ“ – IZAZOVI LOVSTVA U 21. STOLJEĆU

U organizaciji Veleučilišta u Karlovcu 14. travnja će se održati I. znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Priroda i divljač" – Izazovi lovstva u 21. stoljeću.