Lovački vjesnik

U dijelu Hrvatske dopušteno ispuštanje pernate divljači

Na temelju upita Hrvatskog lovačkog saveza vezanog uz ispuštanje pernate divljači, iz Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane, stigao je odgovor koji je zaprimljen 14. ožujka 2017. U dopisu, koji prenosimo u cijelosti, stoji:

Novo vodstvo lovaca „Kune“ Gornje Jesenje

Lovci lovačkog društva „Kuna“ iz Gornjeg Jesenja 19. ožujka 2017. godine održali su redovnu izbornu skupštinu na kojoj su izabrali novo vodstvo na čelu Ivanom Malogorski.

Donošenje novog zakona o lovstvu u planu je ove godine

U Hrvatskom lovačkom savezu 9. ožujka održan je sastanak vezan uz aktualnu tematiku u lovstvu. O aktualnostima su raspravljali ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak.

Izmjene i dopune Zakona o lovstvu

Prijedlogom novog zakona direktive 92/43/EEZ i 2009/147/EZ prenose se u pravni poredak Hrvatske te se u skladu s preporukama Europske komisije proširuje razdoblje zabrane lova pernate divljači u svim stadijima razmnožavanja, podizanja mladunčadi ili tijekom različitih stadija razmnožavanja ili tijekom njihova povratka u područja gdje podižu...

Najava novog sufinanciranja odstrjela lisica i čaglja iz Ministarstva poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Naredbu o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom financiranju u 2017. godini

Potpisani Ugovori o produženju zakupa lovišta Primorsko-goranske županije

U konferencijskoj dvorani Pansion Nacionalnog parka Risnjak u Crnom Lugu, u srijedu 22. veljače, upriličeno je potpisivanje ugovora o zakupu lovišta s 25 lovoovlaštenika za 25 lovišta koji gospodare lovištima Primorsko-goranske županije.