Lovački vjesnik

Potpisan Sporazum koji omogućava Hrvatskom lovačkom savezu davanje garancije

Dana 28. kolovoza 2014. godine u prostorijama HLS-a ministar Tihomir Jakovina i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza g. Đuro Dečak potpisali su Sporazum kojim se Hrvatskom lovačkom savezu daje odobrenje da avalira mjenice lovozakupnika i koncesionara svojih članica za državna lovišta.

Pravilnik o osposobljavanju lovaca za prvi pregled odstrijeljene divljači namijenjene stavljanju na tržište

Obavještavamo lovce da je dana 22. kolovoza 2014. u Narodnim novinama broj 102/2014 objavljen Pravilnik o osposobljavanju lovaca za prvi pregled odstrijeljene divljači namijenjene stavljanju na tržište.

Lovci na svetkovini Uznesenja Blažene Djevice Marije u Sinju

Predstavnici Lovačkog saveza Splitsko dalmatinske županije i Hrvatskog Lovačkog Saveza organizirano su nazočili svetkovini uznesenja Blažene Djevice Marije. Bio je to svojevrsni uvod u veliki mimohod kojeg lovci u suradnji sa sinjskom Župom pripremaju za 7. studenog 2014. godine povodom 300-ote godišnjice sinjskog Svetišta i sinjske Alke.

6. LOREKO

U sastavu ovogodišnjeg Jesenskog sajma održat će se i Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma - LOREKO. U tom segmentu, za posjetitelje lovce ali i za sve ljubitelje prirode, osim izložbeno-prodajnog dijela opreme najšireg asortimana, pripremljen je velik broj sadržaja koji će boravak na sajmu učiniti zanimljivim i korisnim.

LU „Srndać” Koprivnica priredila tradicionalno druženje

Odavajući počast svim poginulima i sudionicima u Domovinskom ratu, lovačka udruga „Srndać” Koprivnica priredila je tradicionalno druženje kod lovačkog doma u šumi Danica pokraj Koprivnice.

Predstavljen preventivni projekt „Siguran lov“

U prostorijama Splitsko-dalmatinske županije održana je konferencija za medije, na kojoj je predstavljen projekt pod nazivom „Siguran lov“, koji se provodi u suradnji Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Lovačkog saveza Županije splitsko-dalmatinske i Odbora za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije.